Om os

Disagers dækker over vores hundekennel, der drives af Solveig og Thomas Ellegaard. Vi opdrætter Schæferhunde og bor på Disagervej 10 i Slagelse på et nedlagt landbrug med masser af plads til dyrene.

Solveig har taget opdrætteruddannelsen hos DKK, har trænet Schæferhunde i PH, Schæferhundeklubben, IRO og Beredskabsstyrelsen i mere end 15 år. Solveig er certificeret redningshundefører i Beredskabsstyrelsen, hvor hun også er redningshundeinstruktør og censor i forbindelse med den nationale certificering af redningshunde. Solveig (og hendes schæferhund Hekate) bestod i 2015 en af verdens sværeste redningshundetests - IRO's internationale Mission Readiness Test - læs om deres oplevelse her.

Thomas har tidligere trænet 5 Border Collier i lydighed i DKK regi samt trænet Agility i mange år. Nu har han schæferen Wodka (efter Disager's Ratata), der trænes til redningshund i Beredskabsstyrelsen samt i IRO regi (henholdsvis spor og ruin/rundering).

Herudover er der Kim, som er født i 2017 og elsker hundene, hvalpene og kattene og i 2019 blev lillebror, Liam, født og i starten af 2021 blev lillesøster Puk født :-)

Vi har drevet hunde- og kattepension i 15 år, hvor vi gennem årene har passet mere end 1.000 forskellige hunde. Det har givet os et unikt kendskab til alle hunderacer og deres individuelle adfærd mm. Vi har valgt at lukke hunde- og kattepensionen efter vi har fået små børn og Corona har gjort sit indtog. Den tid på dagen, hvor vi primært passer hundene og kattene falder sammen med den tid hvor børnene har mest brug for familietid, og derfor har vi valgt at prioritere familien (Corona har gjort at det ikke er rentabelt at have en ansat). Vi fortsætter naturligvis med at opdrætte schæferhvalpe, da det er et projekt, som kan favne hele familien.

Herudover har vi i foråret 2023 fået en Dansk/Svensk Gårdhund der hedder Snehvide (officielt navn er Mai Tuk Lykkeligvis min Snehvide), som også skal optrænes til redningshund og være avlstæve, så som noget nyt skal vi også til at avle Dansk/Svensk Gårdhunde.